Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Vegan toad in the hole
Ik blijf een beetje in Britse sferen... maar ja, die Britten weten hoe je met guur en koud weer om moet gaan. Dus na de vegan Sherpherds Pie van vorige week, nu een vegan versie van Toad in the Hole (letterliljk: pad in het gat... romantisch he?) Uiteraard met vegan worstjes. Enjoy ;)
Voor vier personen:
- 2 vegan roockworsten (1 verpakking) van de Vegetarische Slager
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 100 ml plantaardige melk (sojamelk of havermelk bijvoorbeeld)
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakingsoda
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 th zout
- 1 zwarte peper naar smaak
Schil de winterpeen en snij deze in kleine plakjes (snij desnoods de wortel in de helft). Bak deze gaar met een beetje olie in een koekenpan. Snij ondertussen de ui fijn en fruit deze na drie minuten nog even mee met de wortel tot de ui glazig is.
Doe de plantaardige melk in een kom en voeg al roerend (met een garde) telkens een schepje bloem toe. Dat verkomt klontjes in je beslag. Sla je beslag helemaal glad en egaal. Voeg dan de mosterd, bakingsoda, zout en peper toe (naar smaak) en de peterselie. Roer deze nog even goed door.
Verwarm je over ondertussen voor op 200 graden.
Pak dan een ovenschaal en leg hier je worstjes in. Ik heb mijn worstjes heel schuin / diagonaal doormidden gesneden zodat er feitelijk meer worstjes zijn en strakjes iedereen wat op zijn bord heeft ;)
Schep hier je wortels en ui overheen. Als laatste giet je je beslag langs de worstjes, zodat deze tot iets minder dan de helft onder staan. Door het bakpoeder gaat je deeg nog flink oprijzen.
Hoe smaakt 't?
Dit maaltje heeft iets weg van een quiche met worst er in. De deegkost krijgt een knapperige laag en is verder zacht en sponzig. Aanrader is om er een lekkere jus bij de serveren. Ik kreeg laatst de tip van een lieve lezer dat er vegan worcestershire sauce bestaat. Perfect als jus vervanger!
Eet smakelijk!