Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Vegan champignonsoep recept
Dit is echt een perfecte herfstsoep: champignonsoep, maar dan vegan! Lekker veel paddestoelen er in natuurlijk en een heerlijk stukje brood erbij, als troost tegen de grijze wolkendeken in de hemel.
Ingredienten voor twee personen:
- 100 tot 150 gram champignons
- 250 ml havermelk
- 250 ml water
- 1 vegan bouillonblokje (de kruidenbouillon van Maggi bijvoorbeeld)
- 1 eetl. mosterd
- 1/2 eetl. marmite (optioneel, vegan champignon fond kan natuurlijk ook)
- 1tl eetlepel zout
- peper
- 1 eetl. gedroogde dille
- 1 witte ui
- 1 teen knoflook
Zo klaar en lekker voordelig
Deze soep kan in het rijtje goedkope recepten. Zeker als je je champignons los bij de groentenboer of toko haalt, ben je voor je paddestoeltjes maar €0,50 kwijt. In totaal eet je per persoon voor zo'n €0,70. Das niet duur natuurlijk!
Eerst snij je de ui in fijne blokjes en fruit je deze in de pan met wat zonnebloemolie. Als de uien glazig zijn giet je het water en de havermelk in dezelfde pan. Je voegt de bouillon, marmite, zout, peper, dille, mosterd en één teen fijngesneden knoflook toe en wacht tot dit aan de kook raakt.
Ondertussen snij je 2/3 van je champignons in plakken. Die doe je bij de soep, en dan laat je het geheel 7 minuten lang zacht koken. Je kunt er dan voor kiezen om de soep met een staafmixer glad te mixen. In dat geval voeg je het overige deel van de champignons gesneden toe nadat de rest 7 minuten heeft gekookt. De laatst toegevoegde champignons laat je nog 4 minuten meekoken. Dan heb je een licht gebonden soep met paddestoeltjes er in. Maar je kunt ook alle champignons heel laten. In dat geval ben je na 7 minuten koken klaar!
Tip: Deze soep is er echt ééntje die lekkerder wordt als je 'm een nachtje laat staan. Laat de soep na het koken helemaal afkoelen en zet hem dan een nachtje in de koelkast. De volgende dag is de smaak nog veel intenser. Eetse!