Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Vegan carrot cakes
En dit is de laatste, maar zeker niet de minste, lekkere suggestie voor op de Paastafel: carrot cakes. Lekker en vol voedingsvezels. Onderstaand vind je het recept voor deze lekkere carrot cakes, maar ook het bananenbrood, home made crackers, gemberbrood en de kaneelrolletjes van afgelopen week. Fijn diervriendelijk Pasen alvast!
Ingrediënten voor 8 – 10 carrot cakes
- 190 gram bloem
- 30 gr tarwebloem
- 2 eetlepels citroensap
- 1 banaan, in stukjes
- 50 ml amandelmelk of andere plantaardige melk
- 300 gr worteltjes, geraspt
- 40 gr rozijnen
- 1 tl speculaaskruiden (of maak ze zelf met kaneel, een beetje kardemom, gemberpoeder en witte peper)
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
Voor de topping:
- 250 ml Oatly kookcrème
- 3 el poedersuiker
- 2 el maizena
Cakes recept
Rasp de wortels met een middelfijne rasp. Hou een handje vol rasp apart voor de topping.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Doe de banaan en de rozijnen met de amandelmelk in een keukenmachine en meng deze tot een gladde massa. Giet deze dan in een kom en doe dan alle droge ingrediënten erbij.
Vet de cupcakevormpjes in met een beetje (zonnebloem)olie en schep dan met een lepel je beslag in de vormpjes tot ongeveer 1 cm onder de rand van de cupjes.
Plaats je bakplaat in het midden van de oven. Bak de cakes dan gedurende 50 minuten af op 180 graden. Om tussendoor te kunnen checken of je cake klaar is, prik je er met een satéprikker in. Als je prikker er schoon uit komt, is je cake ook van binnen gaar.
Laat je cakes even afkoelen voordat je je topping erop doet, want anders smelt deze meteen weer van je cakes af ;)
Topping recept
Doe de Oatly crème in een steelpannetje en meng de suiker er doorheen. Pak een kopje of glas en vul deze voor een kwart met water. Schep hier de Maizena doorheen, net zolang tot er geen klonten meer in zitten. Laat de crème zachtjes doorkoken terwijl je roert. Als de crème zachtjes bubbelt, meng je je Maizenapapje door de crème. Blijf ondertussen roeren en je zult zien dat je crème lekker dik en lobbig wordt. Laat je crème afkoelen voordat je deze op je cakes doet.