Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Vegan bibimbap met gefrituurde tahoe
Deze is voor de luiaards, de comfort foodies, de bankhangers, de levensgenieter :P Bibimbap ontdekte ik voor het eerst in een Koreaans restaurant in hartje Brussel. Want lief en ik zagen scheel van de honger en omdat we meer dan eens door obscure oosterse eettentjes van de vegan-hongerdood zijn gered, zochten we onze toevlucht in een duister donker restaurantje... maar man! wat aten we daar lekker!
Heet van de grill
De bibimbap die we in dit restaurantje aten, werd geserveerd in een sissend hete gietijzeren kom, zo van het vuur. Dit heeft als functie dat de rijst die onder alle groenten verstopt zit, op de bodem doorgrillt tot nasi. Traditioneel wordt er een rauw eitje bovenop het gerecht gedaan, die je dan door de schotel heen roert (want dan stolt het vanzelf door de hete kom). Ik kwam er op dat moment niet helemaal onder uit, want de eigenaresse wilde ons zo ontzettend, intens, dolgraag uitleggen doe het gerecht hoort te worden gegeten... maar het voornemen om een vegan versie te maken, maak ik bij deze waar ;)
Comfortfood version
Erg moeilijk is dit gerecht niet. Het is een kwestie van rijst koken en je favorieten groenten toevoegen. Ik ging voor gegrilde paprika, advocado, komkommer en een tomaatje. Daarnaast heb ik plakken tahoe gefrituurd. Bij haast iederen toko kan je tahoe kopen als blokken. Snij van dit blok wat reepjes af en frituur deze in een kookpannetje, gevuld met 4cm zonnebloemolie. Na 20 seconden zijn ze mooi goudbruin en tos je ze in een vergiet. Sprenkel er nu meteen wat zout en bijv. paprikapoeder over (want die blijven nu nog goed plakken door de olie die er nog aan zit).
Dan maak je je kommetje op. Ik heb als saus sojasaus en wat milde sambal gebruikt. Andere lekkere groenten om aan de bibimbap toe te voegen zijn, tauge, paddestoeltjes, gesneden worteltjes en sugarsnaps. Doe wat je wilt! En eet smakelijk alvast ;)