Welkom op de website van Arty Farty Life"life is art, and art is life"
Menu
Pompoensoep met gember
Even hoor... wat een pleurisweer. Tijd voor wat troost en iets warms. En dat is dit soepie zeker. Pompoensoep met een vleugje gember. Snel gemaakt, snel weer blij ;)
Ingredienten voor twee personen:
- 1 kleine pompoen (300 gram ongeveer)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 gram rode linzen
- 3 cm verse gember
- 1 vegan groentenbouillonblokje (van Maggie bijv.)
- zout en peper naar smaak
Hakken maar!
Eerst fruit je de ui en knoflook op de bodem van de soeppan met een beetje olie. Zodra deze glazig zijn, blus je ze af met 450 ml water. Hier voeg je je bouillonblokje en de linzen aan toe. Laat dit rustig doorkoken. Hak dan je pompoen met al je agressie in twee en schep met een lepel de zaden eruit. Leg de pompoen plat neer op je messnede, zodat je eenvoudig met een scherp met ook de schil van de pompoen af kunt snijden. Snij tenslotte de pompoen in blokjes en kook deze mee met de rest van de soep (zo'n 10 min)
Zodra je pompoen zacht is (prik er in met een vork om te checken) neem je je pan van het vuur, en pureer glad je de warme soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik doe nog een beetje bosui of gebakken prei in m'n kommetje voor wat frisheid en omdat het er leuk uit ziet (de tuttebel die ik ben). Eet smakelijk ;)